Licht doet leven!

Lichtstraat: De droom lichtstraat

De droom lichtstraat

Velux lichtstraten bieden t.o.v. van een aluminium en/of houten lichtstraat de meeste mogelijkheden in functionaliteit, garantie,onderhoud en prijs-kwaliteit verhouding.

 • ventilatie en daglichtdroom lichtstraat
 •  plat dak concept
 •  zonwering en zonwerend glas
 •  prijs, kwaliteit, garantie
 •  onderhoud
 •  elektrisch bedienbare vensters
 •  HR++ glas en veiligheidsglas
 •  climate control
 •  technische omschrijving

Plat dak concept

De lichtstraat wordt samengesteld uit meerdere Velux dakvensters die naast en tegenover elkaar gekoppeld worden. Zo kunnen ze een zee aan daglicht in een platdak realiseren.

Ventilatie en daglicht

Een velux venster met een ventilatieklep heeft unieke eigenschappen. Het openen van de vensters is mogelijk met een bedieningsstok of met elektrische bediening. Met velux vensters kunnen we de luchtkwaliteit verbeteren. Met goede ventilatiemogelijkheden verbetert de gezondheid van mensen en kunnen we luchtverontreiniging binnenshuis eenvoudig afvoeren. Met een geopend venster kunnen we de lucht in de ruimte in 10 minuten geheel verversen. Licht doet leven is ons motto. Veel studies hebben al bewezen dat daglicht een positieve invloed heeft op de gezondheid en prestaties van mensen. Hoe meer licht hoe beter.Ook het ruimtelijk effect van een lichtstraat is een aanwinst.

Zonwering en zonwerend glas

Zonwering om de warmte te beheersen is slechts nodig voor een korte periode van het jaar. Doordat de vensters al een ventilatieklep hebben en open kunnen, kunnen we warme lucht vervangen door frisse lucht. De langste periode van het jaar willen we juist dat de zon de ruimte verwarmt. Dan is juist geen zonwerend glas nodig. Uit ervaring van mensen met een lichtstraat pal op zuid of zuid/west blijkt hoe snel de temperatuur in de    winter stijgt met normaal glas.De verwarming kan gewoon uit met gratis zonlicht.

Voor de korte zomerperiode is de meest effectieve manier om zon tegen te houden aan de buitenzijde: met screens. Ze zorgen met hun netstructuur dat het uitzicht en daglicht gedeeltelijk behouden blijft. De warmte wordt voor ca. 85% tegengehouden.

Velux screens keus:

 • handbediend
 • elektrisch bediend op netstroom
 • elektrisch bediend op zonne-energie

De handbediende screens zijn onzichtbaar verwerkt achter de ventilatieklep en kunnen door het venster te openen op twee haakjes vastgezet worden.Het makkelijkste is om op het plat dak te staan en de screen naar beneden te halen. Gedurende de warme periode kunt u de screen naar beneden houden en bij windkracht 10 weer terug zetten.                                                                                                        De elektrisch bediende screens zijn vervaardigd van duurzaam aluminium. Dit garandeert een lange levensduur. De screens zijn er in 3 soorten gaasstructuur met verschillende transparantie. Met afstandsbediening io-homecontrol kunt u het venster bedienen maar ook de srceen.Voor een uitgebreid advies kunt u met ons contact opnemen.

Onderhoud

De vensters in een lichtstraat zitten hoog, maar ze zijn 180 graden kantelbaar. Hierdoor kunnen ze aan de buitenzijde op het dak zowel van binnen als van buiten eenvoudig schoongemaakt worden. Eèn of twee maal per jaar is al voldoende. De buitenzijde met aluminium en de binnenkant met kunststof zijn onderhoudsvrije materialen en met een vochtige doek te reinigen.

Elektrisch bedienbare vensters

Integra is een standaard venster voorzien van motor, die onzichtbaar is weg gewerkt achter de ventilatie klep. Het is voorzien van 0073 glas met afstandsbediening, regensensor en io-homecontrol sysyeem. Een elektrische screen is met plug en play aan te sluiten. Met de io-home control is dus alles met één afstandsbediening te regelen. Het systeem is uniek en gepatenteerd.

Climate control

Integra vensters met electrische screens kunnen met een climate contol systeem het energieverbruik optimaliseren. Een warmte sensor meet de intensiteit van de zonnestralen. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur altijd optimaal is: warm de winter en koel in de zomer.

HR++ glas en veiligheidsglas

Standaard 0059 zijn de ramen voorzien van HR++ glas. Kiest u voor betere isolerende eigenschappen, vuil afstotende coating en nog een gelaagde binnenruit dan is 0073 glas een optie. Met 0073 glas heeft u dan ook veiligheidsglas. De Integra heeft standaard 0073 glas.

Prijs,kwaliteit,garantie

Kiest u voor Velux lichtstraat met al zijn mogelijkheden, dan zijn kwaliteit en prijs zeer Lichtstraatgunstig (vergelijk de prijslijst). Vandaar ook de droom lichtstraat.Naast 10 jaar op montage hebben de vensters ook 10 jaar fabrieksgarantie op het raam maar ook vooral op glas! (doorslaan van het glas). -Voor de elektrische bediening en screens geldt 3 jaar garantie. -Velux vensters zijn al meer dan 70 jaar een begrip in de bouw.

Technische omschrijving

 • Velux GGL is blank afgelakte grenenhouten venster
 • Velux GGU heeft een houten kern met daaromheen een naadloze wit afgelakte vochtbestendige afwerklaag.
 • HR++ glas U=1,1 W/m2 en venster U=1,4
 • Rw= 35dBA geluidsreduktie
 • ISO-certificaat,Komo certificaat

Nog vragen of advies nodig?

Bel dan gerust voor een antwoord en/of advies

06 28474218

 

www.io-homecontrol.com /www.velux.nl /www.velux.nl